Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB: Fasttelefonen til Pilegrimskontoret er ute av drift.
Bruk mobilnummer 91 36 31 44

Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Pilegrimstur til Lindisfarne
17.12.2008 22:18
I sommer vandret 15 nordmenn til tidevannsøya Lindisfarne i Skottland. Til neste høst blir det en ny vandring, og det er fortsatt muligheter for å melde seg på

Torsdag 19. juni pakket 15 nordmenn, fem kvinner og ti menn, kofferten med retning vestover.

Turen gikk først til Melrose i Skottland. Derfra gikk vi i fire dager og over ti mil til tidevannsøya Lindisfarne. Der ble vi i yterligere fire dager før vi vendte kursen hjemover igjen.

En pilegrimsferd i landskapet til St. Cutberth, en av de aller første biskopene på Lindisfarne på slutten av 600-tallet. En reise gjennom små landsbyer og naturskjønne områder i grenselandet mellom Skottland og England.

En moderne pilegrimsreise mot det som i dag på nytt er i ferd med å reise seg på den hellige øya, Holy Island, Lindisfarne.

Det er tredje gang jeg selv går denne turen, og andre gang jeg leder et pilegrimsfølge til Lindisfarne. Opplevelsen er sterk og god hver gang. Naturinntrykkene underveis, fellesskapet som vokser fram gjennom lavmelte samtaler (noen ganger ikke fullt så lavmelte), samlingene omkring middagsbordet om kvelden etter en lang vandring i friluft, og når vi møtes til morgenbønn og kveldsbønn. Når vi mot slutten av vandringen tar av oss på føttene og går barbeinte over

sanden ut til Lindisfarne, er det en gruppe mennesker som hører til hverandre på en ny og sterkere måte som krysser havbunnen.

I den lille landsbyen på øya blir vi møtt av folkene fra The Open Gate, et av de eldste husene på stedet og som drives av Community of Aidan & Hilda. Grovt tilhugne steiner og nydelige planter og blomster som slynger seg opp langs murene. På øye faller vi inn i en ny rytme. Preget av bønnerytmen, undervisningen og samtaler med Ray Simpson, de andre medhjelpere i The Open Gate og mellom oss alle som er med disse dagene. Lange eller korte vandreturer i det fascinerende og bølgende landskapet på øya. Rusleturer i fjæra ved lavvann. Nærkontakt med øyas mange fugler og selene som bedagelig hviler seg ved lavvann.

Pilegrimsturen tar oss ut av vår vanligvis oppjagede hverdag. En annerledes puls begynner å slå. Dagene tar preg av det helt elementære, å gå, spise, drikke og sove. En slags avrusningskur for det massive mediepåfyllet som sløver oss ned i det daglige jaget.

Opplevelsene av naturen blir sterkere, samtalene mer åpne, hjertet mer mottakelig for hverandre, for omgivelsene og for Gud.

Og kroppen husker. Opplevelsen sitter igjen hos den som foretar en pilegrimsreise på denne måten. Kroppen har fått en større ro. Hjertet har smakt en annen puls. Resonansen fra Guds hjerte er nærmere.

Og om du ikke fikk anledning til å være med denne gangen byr det seg nye muligheter. Neste år går reisen på høsten, 3. – 11. september. Turen er et samarbeid mellom Community of Aidan & Hilda, Anam Cara i Norge og Frikirkens Studiesenter.

Sven Aasmundtveit
Foto: Per Kristian Sætre

PS: Det er i dag bare fem plasser igjen på høstens vandring. Det betyr at du bør bestemme deg raskt hvis du vil være med. Programmet kan du hente her


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.