Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
12. desember 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

Pilegrimskontorets åpningstider i juletiden

Nye t-trøyer
for
pilegrimer

         

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Åpne hus mot Iona og Armenia
15.10.2016 10:59
Det er alltid godt å høre begeistrede pilegrimer som forteller om sine vandringer, og når publikum er like entusiastisk kan det vel ikke bli stort bedre


Iona
I september var vi med Anne-Sissel Bergum og Rigmor Pettersen på deres vårtur gjennom en del av Skottland til den gamle klosterøya Iona. Både Rigmor og Anne-Sissel fortalte med stor innlevelse om sine opplevelser, godt krydret med mange bilder. Det ble et snev av dramatikk da det viste seg at de ikke rakk siste ferje på grunn av sneværet og måtte finne seg en overnatting, men så viste det seg dagen etter at veien videre hadde vært stengt. Så de fikk en grei løsning på det problemet.


Opplevelsene på selve Iona var selvsagt det viktigste. Møtet med dette spesielle hellige stedet som også var viktig for vårt land og kristningen av Norge gjorde sterkt inntrykk. Dette klosteret var besøkt av vikinger i både krigersk og fredelig ærend, og her er flere norske konger begravet. Møtet med menneskene her gjorde også et spesielt godt inntrykk.

Det viste seg at flere av de fremmøtte denne kvelden i Huitfeldts gate hadde vært på Iona, og noen hadde planer om å dra dit. Dermed ble det et ganske usedvanlig møte med gjensidig informasjon og stort engasjement, og mange gode historier og minner om dette spesielle stedet.  

Anne-Sissel, som har en nær tilknytning til vår egen gamle klosterøy Selja, hadde også noen betraktninger knyttet til begge disse to stedene. I siste nummer av bladet vårt, Pilegrimen forteller hun mye mer om disse opplevelsene og disse tankene.


Armenia

   

Sist onsdag åpnet vi igjen dørene til alle som ville høre om en interessant pilegrimsreise, og samtidig få et møte med andre pilegrimer. Gry Folge og Arvid Volden fortalte fra pilegrimsreisen til Armenia i fjor vår. Det var, som vi tidligere har fortalt her, en del av markeringen av folkemordet på armenerne som startet i 1915.

Men reisen dit var også et dykk inn i en spennende kultur, og en kirkehistorie som strekker seg helt tilbake til aposteltiden. Vi fikk høre om opplevelser knyttet til gamle, prektige bygninger og en storslagen natur, og ikke minst møte med mennesker som kjenner seg isolert, og setter stor pris på å møte besøkende fra andre land.

Og besøk fra Norge står i en særstilling i dette landet hvor folk som kan sin historie kjenner til den innsatsen som ble utrettet av nordmenn som Fridtjof Nansen og Bodil Biørn etter første verdenskrig. Armenere gir gjerne sine sønner navnet Nansen (”Fridtjof” er nok litt for komplisert).


Denne kvelden var det overraskende få fremmøtte, men vi hadde det minst like bra som vi pleier, og siden flere av oss var med på turen til samme land i 2013 fikk vi noen fine samtaler om det vi hadde opplevd.

Flere Åpne hus fremover!
I november arrangerer vi den store 20 års-festen, så da blir det ingen Åpent hus.

7 desember
blir det adventstreff på Pilegrimskontoret med noe godt å spise. Programmet blir kunngjort her på nettsiden.

På nyåret har vi foreløpig planlagt Åpent hus 11 januar og 8 februar. Mer informasjon kommer etter hvert!     Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.