Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. januar 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB: Fasttelefonen til Pilegrimskontoret er ute av drift.
Bruk mobilnummer 91 36 31 44

Vintervandring i Vestfold,
og nytt
digitalt kart


Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Julenummeret snart på plass!
16.12.2016 16:36
Dere som har ønsket å få noe spesielt og flott til jul kan bare glede dere. Nå er det like før ønsket blir oppfylt!


Årets siste nummer av medlemsbladet Pilegrimen var ferdig fra trykkeriet for en uke siden, og noen av dere har sikkert fått bladet allerede. Vi i redaksjonen er glade for at vi fikk bladet ferdig så tidlig, og håper nå bare at postvesenet klarer å levere det til alle medlemmene våre før jul.

Og vi vil påstå at vi har produsert et blad som nærmest kan betraktes som en eksklusiv julegave. Vel, det er redaksjonens meget subjektive og inhabile synspunkt. Vi har ofte tenkt at det nummeret som vi nettopp har gjort ferdig er det beste noensinne, og nå tenker vi det igjen. Men egentlig er det lesernes dom som er interessant, ja faktisk bare den!

Når du som er medlem snart mottar bladet skal du ikke pløye raskt gjennom det, men ta deg god tid. La det ligge fremme på et strategisk sted, ta det frem hvis du har litt tid for deg selv i julen. Kos deg med de hyggelige artiklene, ta del i humoren, la deg inspirere av vandringshistoriene, ta innover deg de dype refleksjonene om Gud og mennesker, om julen, om møter mellom mennesker. Ta til deg av visdommen i bladet. Gled deg over de nøye utvalgte bildene. De er der for å fortelle deg noe.

Og fremfor alt: Bruk god tid! Dette er 48 sider med gode historier.


Pilegrimsfellesskapet St Jakob har feiret sine 20 første år dette året. Dette har også vært et jubileum for den moderne pilegrimssatsingen i Norge. Til neste år vil det bli mer jubileum, blant annet markering av at det er 20 år siden pilegrimsveien mellom Oslo og Nidaros var ferdig merket, og at de første pilegrimene gikk denne veien. Men i vår forening fortsetter vi vår feiring med at det er 20 år siden første nummer av Pilegrimen kom ut, den gang under navnet Peregrinus.

Noen har bladd i gamle nummer av medlemsbladet og har fått bekreftet noe vi egentlig visste: Der er det mye gull! Svært mange av artiklene er like aktuelle i dag som den gang de ble skrevet. Derfor har vi startet opp med en nostalgi-runde, med utdrag av gamle artikler. I dette nummeret har vi jobbet oss fra starten og frem til 2003, så får vi se hva vi kan fortsette med i de neste numrene.

Og igjen:
Ta deg god tid til å la det synke inn!

Til tross for mange sider med gylden nostalgi har vi likevel mest stoff fra vår egen tid i dette nummeret: Pilegrimsvandring i Det hellige land og via Via Francigena, og Trond Muris siste etappe så langt på sin lange vei til Betlehem, og en vandring langs Camino Frances – den kommer vi ofte tilbake til.

Vi har to artikler om Camino Mozárabe helt syd i Spania, og flere artikler om pilegrimsmål og spennende historie knyttet til Amazonas. Og så har vi selvsagt fortalt om vår store jubileumsfest 5. november. I tillegg har vi med tre dyptpløyende og åpenhjertige refleksjoner fra to av våre pilegrimsvenner. Og som vanlig har vi med flere bokanmeldelser.

Absolutt verdt å ta med seg i sofakroken!

Vi har atter en gang satset på både bredde og dybde i valg av stoff. Mange har bidratt med innspill og artikler, noe som er viktig for å få til et bra blad! En stor takk til dere! Og en oppfordring til enda flere om å skrive i året som kommer. Vi vet at mange av dere har refleksjoner og beretninger som dere gjerne vil dele med andre,

Kos deg med Pilegrimen! Dette er vår julegave til deg!

ToBe


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.