Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
25. mai 2017


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Overnattingsguider
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
Anbefalt litteraturWeb-kamera
Santiago de Compostela:
Web-kamera på Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela. 
Klikk for større bilde og valg av andre pilegrimsmotiv Spania-magasinet


ANNONSER
Aktiv ferie, på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Harald Olsen:
Havets pilegrimer

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring
Pilegrimskontoret den "inneklemte" fredagen

Avduking av pilegrimsskulptur
på Toten
Kr himmelfartsdag
Tilbake til nyhetsoversikten
_______________________________________________________________________


Sterk film og nydelig laks!
12.01.2017 22:43
Bra fremmøte, god stemning, flott fisk og en film med et klart budskap på årets første Åpent hus

På nytt opplevde vi at lokalet i Huitfeldts gate ble fylt opp, og vi registrerte flere nye ansikter godt blandet sammen med mange faste deltakere på disse kveldene. Eivind Luthen hadde med smaksprøve på pilegrimslaksen, og vi kan trygt si at den falt i smak. Han fortalte også historien rundt dette spesielle produktet, og samarbeidet han har med produsenten på Hitra. Kanskje pilegrimslaksen etter hvert kommer til salgs i matvarebutikkene? Vi kan jo håpe!

Filmen Phil’s Camino handlet om den 69 år gamle, kreftsyke Phil Volker som hadde en pilegrimsdrøm. Men på grunn av sykdommen og behandlingen kunne han ikke levendegjøre drømmen, og han laget i stedet sin egen camino i et område rundt huset hvor han bodde i USA. Der hadde han sine daglige turer, og i sin fantasi overførte han den spanske pilegrimsveien til sin egen bakgård. Og så skjedde det at kroppen ble så kraftig styrket at han kunne reise til Spania og gjennomføre en virkelig vandring til Santiago. En fantastisk historie!   

  

Ellers brukte vi god tid på å informere om status på reisene våre og andre aktuelle saker. Eivind fortalte om det store pilegrimsprosjektet med Saga Farmann, som strekker seg over minst fem år, og hvor starttidspunktet fortsatt er uklart. Men vi snakker kanskje om sjøsetting av knarren sommeren 2018.

Det jobbes videre med pilegrimsreisen til Lutherbyene i november, og vi håper på god oppslutning. Vi ble lovet mer informasjon i løpet av de nærmeste dagene, så følg med her!

Mange er i gang med sine personlige forberedelser til årets pilegrimsvandring, og vi registrerte at det er ønsker og forventninger om oversikt over organiserte langvandringer her på nettsiden. 

Dette får vi prøve å følge opp, og det er i alle fall planer om å legge ut oversikt over tilbudene i Norge ganske snart. Og så var det flere som gjerne vil høre mer om de ulike caminoene, for eksempel Camino del Norte. Arvid Volden sa seg straks villig til å stille opp og fortelle med en serie bilder, så om ikke lenge inviterer vi til en temakveld om den nordlige ruten. Følg med! 

ToBe
Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Guidebøkene fra Verbum


Santiagobøker


Guidebøker for spanske vandringsveier

Ny norsk guidebok Oslo-Nidaros


Ny engelsk guidebok Oslo-Nidaros


Første norske bok om Via Francigena


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Viktig merknad:

Denne nettsiden administreres på frivillig basis uten noen offentlig støtte. Siden inneholder mange lenker til andre nettsider, og har mye informasjon om vandringer, arrangementer, pilegrimsveier, avstander, herberger med priser og åpningstider osv. Vi tar ikke ansvar for korrekt eller oppdatert informasjon, og tar gjerne imot beskjed hvis noe er feil.Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.