Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
25. mai 2017


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Overnattingsguider
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
Anbefalt litteraturWeb-kamera
Santiago de Compostela:
Web-kamera på Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela. 
Klikk for større bilde og valg av andre pilegrimsmotiv Spania-magasinet


ANNONSER
Aktiv ferie, på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Harald Olsen:
Havets pilegrimer

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring
Pilegrimskontoret den "inneklemte" fredagen

Avduking av pilegrimsskulptur
på Toten
Kr himmelfartsdag
Tilbake til nyhetsoversikten
_______________________________________________________________________


Et nytt årsmøte vel i havn
29.03.2017 00:27
Vi var drøyt 30 pilegrimer og stemningen var meget god. Mange satte tydeligvis stor pris på å se hverandre igjen på dette årlige møtet på Kampen i Oslo


Det er vanskelig å gjøre årsmøter spesielt underholdende, men takket være valgkomiteens leder registrerte vi både smil og latter blant de fremmøtte. Liers store sønn, Knut A Andersen fulgte opp de gode taktene fra i fjor med å lese et selvkomponert dikt om livet i vår organisasjon i alminnelighet, og om ledertypene i særdeleshet.

Men – også som i fjor – medfører Knuts beskjedenhet at vi ikke får lov å formidle hans velformulerte vidd til uinnvidde.  


Men tilbake til årsmøtet: Det gikk for seg raskt og uten dramatikk. Regnskap og årsmelding ble klubbet uten motforestillinger.

Årsmeldingen var for øvrig mye lenger i år enn det som er vanlig, det har tydeligvis skjedd mye i pilegrimsfellesskapet vårt i året som gikk.


Valget gikk også raskt; to tidligere styremedlemmer, Bjørg Mai Salberg og Liv Bjørg Eritsland ønsket å trekke seg, og i deres sted ble Per Gunnar Larsen og Gry Folge valgt inn.


Alle så med lengsel frem til pausen, og det var det all grunn til. Ostene var som alltid vellagret og spesielt utvalgt for denne årlige begivenheten, og vinene var enda eldre.

http://www.pilegrim.no/site/upimages/Pilegrimskontoret.JPGSå var det god prat og loddsalg med mange fine gevinster før Eivind Luthen slapp til med sitt nostalgiprogram som det aldri ble tid til på jubileumsfesten i november. Han fortalte med humor og varme om sin egen gryende interesse for pilegrimssaken, og om arbeidet med oppstart av det moderne pilegrimsarbeidet her til lands. Han beveget seg også raskt frem til vår egen tid, og vi fikk et fint bilde av bredden og dybden i foreningens virksomhet.

Styret benyttet selvsagt anledningen til å informere om turene våre, og spesielt om vår egen markering av Luther-jubileet med Tysklandstur i slutten av november.

ToBe    

    Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Guidebøkene fra Verbum


Santiagobøker


Guidebøker for spanske vandringsveier

Ny norsk guidebok Oslo-Nidaros


Ny engelsk guidebok Oslo-Nidaros


Første norske bok om Via Francigena


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Viktig merknad:

Denne nettsiden administreres på frivillig basis uten noen offentlig støtte. Siden inneholder mange lenker til andre nettsider, og har mye informasjon om vandringer, arrangementer, pilegrimsveier, avstander, herberger med priser og åpningstider osv. Vi tar ikke ansvar for korrekt eller oppdatert informasjon, og tar gjerne imot beskjed hvis noe er feil.Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.