Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
25. mai 2017


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Overnattingsguider
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
Anbefalt litteraturWeb-kamera
Santiago de Compostela:
Web-kamera på Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela. 
Klikk for større bilde og valg av andre pilegrimsmotiv Spania-magasinet


ANNONSER
Aktiv ferie, på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Harald Olsen:
Havets pilegrimer

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring
Pilegrimskontoret den "inneklemte" fredagen

Avduking av pilegrimsskulptur
på Toten
Kr himmelfartsdag
Tilbake til nyhetsoversikten
_______________________________________________________________________


Vårens pilegrimsvandring – i år fra Son til Ås!
25.04.2017 11:13
Det er blitt en årviss tradisjon at vi går pilegrimsvandring gjennom Vestby i begynnelsen av mai. Og i år har vi tenkt å gå videre! Det skjer søndag 14 mai

Langs veien så mange har gått, i århundrer - med sko, uten sko, barbent eller skinnsko, med gummistøvler eller joggesko – men alle på vandring mot helligdommen.

Og i år altså enda en: Ås kirke.


https://scontent.cdninstagram.com/t51.2885-15/s320x320/e15/925650_935820349765919_1796637909_n.jpg?ig_cache_key=ODM2OTcwMjAwNDQzMjQyOTQ5.2De mest morgenfriske av oss har møttes på Solåsen pilegrimsgård i Son kl. 9 til morgenbønn. I kjølige vårmorgener med fuglesang og sol mellom lysegrønt bladverk har vi samles til fellesskap inne i det lille kapellet, og så har vi vandret i smågrupper til båthavna i Son, der flere har sluttet seg til, og der skogen langs Hølenselva har ventet oss med hvitveis og skog duftende av vår. Og noen ganger regn og gjørme, men hva gjør det – når vi er sammen om noe fint?

Vi har gått sammen i flokk, eller litt for oss selv, i fine samtaler eller i god stillhet. Midtveis har det ofte blitt en liten titt innom gjestfrie Klokkerud gård, deretter en stopp ved bautaen noen hundre meter nordover. Og da skjønner vi at vi er med på noe stort. Her står det gravert i stein at det er hundrevis av mil til Santiago, pilegrimsmålet i Spania, og titalls til Nidaros; pilegrimsmålet i nord. Og nå er vi på vei, vi også.

Og så ser vi åkrene sør for Svartedal og vi vet at matpausen venter. På tunet midt mellom hesteglade jenter og lent inntil fredspålen blir det en liten rast. Over oss, i alle fire himmelretninger og på fire språk, står det også skrevet inn: ”måtte det bli fred på jord”. Her er det godt å hvile bein.
Vi trasker trøstig videre, og snart ser vi klokketårnet i Vestby kirke, og nå hører vi kirkeklokkene ringe oss i møte. Og en stund etter kipper vi av oss sølete sko og rusler inn i helligdommen som står og venter på oss, som alltid på vandringen vår, både i dag og alle dager. En liten tidebønn – og så litt god mat som gode mennesker fra frivilligsentralen har laget til oss. Og nok en gang: sølete sko av – og det vakre og hellige kirkerommet venter på oss!
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/Aaskirke.jpg/220px-Aaskirke.jpgOg i år har vi tenkt å fortsette!
Vi har tatt kontakt med turlaget i Ås for å få til nye stier for vandringen vår over Vardåsen, i retning Ås kirke. For dem som måtte orke hele turen fra Son, hele vandringen er ca. 2,5 mil, eller for dem som måtte ønske å slutte seg til underveis. Vi skal stanse underveis, og vi skal ta oss god tid, men når kvelden kommer håper vi at kirkeklokkene i Ås også vil ringe i møte de iherdige vandrerne.

Kl. 9 starter morgenfuglene med morgenbønn i kapellet på Solåsen pilegrimsgård.
Kl 10.30 er det felles oppstart fra brua ved Såna-elvas utløp (ved båthavna i Son).
Ca. kl. 11.30 blir det rast med matpakke på Svartedal.
Ca. kl. 13.30 samles vi til tidebønn i Vestby kirke m/måltid på menighetshuset.
Og kl 15 starter vi vår videre vandring mot Ås.

Hilsen sokneprest Marit Bekken
Tlf. 64 98 00 72 / 95 70 54 69Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Guidebøkene fra Verbum


Santiagobøker


Guidebøker for spanske vandringsveier

Ny norsk guidebok Oslo-Nidaros


Ny engelsk guidebok Oslo-Nidaros


Første norske bok om Via Francigena


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Viktig merknad:

Denne nettsiden administreres på frivillig basis uten noen offentlig støtte. Siden inneholder mange lenker til andre nettsider, og har mye informasjon om vandringer, arrangementer, pilegrimsveier, avstander, herberger med priser og åpningstider osv. Vi tar ikke ansvar for korrekt eller oppdatert informasjon, og tar gjerne imot beskjed hvis noe er feil.Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.