Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
21. april 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

NB: Pilegrimskontoret holder påskestengt
Åpner igjen 23 april

God
Påske!


Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Nytt nummer av Pilegrimen på vei
15.10.2017 21:45
Et nytt nummer av Pilegrimen har dukket opp i enkelte postkasser rundt om i vårt langstrakte pilegrimsrike, og vi i redaksjonen har allerede registrert begeistrede uttalelser


Noen skryter uhemmet av assisterende fyrbøter Gry Folge som pryder forsiden, der hun lener seg ut av vinduet på lokomotivet til Mocanita-toget i Transilvania. Andre synes like godt om pilegrimsdamene om bord på den gamle frakteskuten Faxsen på baksiden av bladet. Og noen har rukket å se på innholdet og har kommet med begeistrede utbrudd.

Og de nærmeste dagene, etter hvert som flere får lest seg gjennom bladet og latt alle de verdifulle skattene synke ned og vederkvege kropp og sinn, vil vi nok merke en enda større begeistring.


Ja, for dette bladet skal inntas over lang tid, de 48 sidene bør fordøyes stille og pent, stykkevis og delt, gjerne ved den lune peisilden der vi hviler våre undersåtter etter sesongens siste strabasiøse pilegrimsvandring. 

Bladet er som vanlig proppfullt av spennende og overraskende artikler fra vandringer i inn- og utland. Her er fortellinger fra Italia, Romania, Sverige, England, Spania, Tyrkia og Frankrike. Og selvsagt Norge. Her er "overjordiske" og "underjordiske" fortellinger, fra havdypet og fra lufta.

Vi går, toger, seiler og flyr på våre pilegrimsferder til ukike pilegrimsmål. Vi går langt og vi går kort, prøver å finne en god kombinasjon på indre og ytre vandring og vi vil være miljøvenner. Vi går opp nye stier, og vi mimrer om veier vi gikk for 20 år siden. 

Ja, for vi holder fortsatt på med jubileringen. I disse dager er det 20 års markering for det aller første nummeret av bladet, den gang het det Peregrinus.

Dessuten jubilerer vi selvsagt for de 20 årene som er gått siden den første organiserte vandringen til Trondheim på merket pilegrimsvei. Og i tillegg markerer vi at det akkurat nå er 25 år siden miljøvernminister Thorbjørn Berntsen ble gjort oppmerksom på Eivind Luthens bok om pilegrimshistorien, med anbefaling om å organisere nettopp merking av pilegrimsveien. Og det gjorde han! Vi har til og med fått et eksklusivt intervju med den tidligere ministeren i dette nummeret! 
 
Gled dere til lange og gode stunder i lesekroken!

Medlemsblad for medlemmer
Og atter en gang minner vi om at dette er et medlemsblad, og det sendes bare til medlemmer av Pilegrimsfellesskapet St Jakob.

Du som ikke er medlem har to alternativer: Enten å melde deg inn nå, eller å oppsøke Pilegrimskontoret i Oslo og kjøpe et enkelt nummer. Hvis du velger å melde deg inn får du redusert medlemskontingent resten av året, 190 kr

Dessuten: Vi har ved hver utsendelse problemer med at mange av dere ikke har meldt adresseendring. Nå er det tid for å ordne det! Så får du i alle fall neste nummer til rett adresse. 

For innmelding og adresseendring, kontakt vår medlemsansvarlige, Lisbeth Stigen, e-adresse: lisbeth.stigen<>gmail.com (sett inn @ på rett plass!)


Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.