Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
22. august 2019


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Sommerinfo:

Lang sommerferie for nettsiden


Felles vandring i Portugal uke 41Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Nettsiden vår: 1,1 millioner nedlastninger i 2017
15.01.2018 13:50
Det høres ganske utrolig ut, men så mange sider ble faktisk lastet ned fra våre nettsider det siste året! Og stadig flere finner det de søker der

 
Statistikk for 2017

Kan man tenke seg noe mer oppmuntrende og motiverende for en nettredaktør enn å se at antall besøk stadig øker, og at folk faktisk finner det de søker? For to år siden var det gjennomsnittlig 345 besøk hver dag, i 2016 var det steget en god del, og siste året var vi oppe i mer enn det dobbelte, faktisk 777 daglige besøk i snitt!

Flest antall besøk på en dag hadde vi 29 juni med hele 1086. Og da snakker vi bare om besøk hvor det aktivt hentes ut informasjon, dvs nedlastning av filer. Det totale antall nedlastninger, altså 1,1 millioner det siste året, utgjør en datamengde på i alt 68 Gb.


De siste årene har vi presentert ca 60 nyheter på forsiden, og slik ble det også i 2017. I tillegg la vi ut ca 70 lenker til pilegrimsnyheter i Jakobs brønn, videre presenterte vi et nytt gullkorn stort sett hver uke i Jakobs gull, og informasjon om en lang rekke pilegrimsarrangementer på Jakobs primstav.

Disse pilegrimsinformasjonene og jevnlige drypp av gode ord er viktige bidrag når det gjelder det store antallet besøkende til nettsiden. Men enda mer gjelder det de faste punktene på vår meny med informasjon om pilegrimsvandring i Norge og Spania. Det er dette de fleste er ute etter!

  
Nyhetene
Disse har sin faste plass midt på frontsiden. Aktivitet knyttet til vår egen forening har naturligvis prioritet på vår egen nyhetsside, men det legges også ut andre nyheter om hva som rører seg i pilegrimenes verden.
 
Nyhetene på frontsiden er skrevet spesielt for nettsiden vår, mens nyheter og informasjon som allerede er publisert i aviser og ande medier blir henvist til Jakobs brønn.


De faste sidene

Menyen øverst til venstre fører deg blant annet til de norske og spanske pilegrimsveiene med en rekke informasjoner med historikk, kart, beskrivelser, nyttige lenker osv. Vi legger ut oversikt over organiserte langvandringer i Norge, og vil formidle organiserte pilegrimsvandringer i Spania.

I menyen finner du også en rekke lenker til norske og utenlandske nettsteder av interesse for pilegrimer.Menypunkter med egne ikoner
Jakobs-menyene er punkter som oppdateres jevnlig. Jakobs primstav er en pilegrimskalender hvor vi legger inn møter, arrangementer, en del organiserte turer og vandringer.

Her tar vi også med arrangementer som andre aktører enn Pilegrimsfellesskapet St Jakob står bak, men begrenser etter eget skjønn hva vi vil spre videre av kommersielle tilbud og opplegg som ikke svarer til det vi definerer som pilegrimsrelaterte. Ellers tar vi gjerne imot forslag til arrangementer som kan legges inn på Jakobs primstav. 

Jakobs brønn formidler først og fremst pilegrimsstoff fra andre medier. Hit legges også personlige kommentarer fra nettredaktøren og andre som ønsker å spre sine synspunkter som kan være av interesse for medpilegrimer. 

Jakobs gull fornyes hver uke med et nytt gullkorn. Det er etter hvert blitt en gullsamling på drøyt 400 visdomsord, og disse er tilgjengelig for dem som måtte fatte interesse for slike.

Gullkornene er hentet fra mange ulike kilder, og vi har ingen spesielle rettigheter til dem. Så vær så god, bare lån i vei!
 
Jakobs reiser redegjør for foreningens reiseprogram som er blitt mer omfattende og variert etter at vi opprettet en reiseklubb med eget styre. Alle medlemmer i foreningen vår er automatisk medlem i reiseklubben. 


Gammel og innholdsrik
Vår nettside har eksistert i sin nåværende form siden høsten 2004. Det er lagt ut drøyt 1500 nyheter som alle er tilgjengelig i vårt nyhetsarkiv. I tillegg har vi en bildebase med ca 2000 bilder og en dokumentdatabase på ca 1500 dokumenter. Folk som jobber med denne typen nettsider for frivillige organisasjoner regner vår historiske database som spesielt innholdsrik og verdifull.

Vi bruker samme dataverktøy som ved oppstarten. Det er fortsatt funksjonelt, men litt tungvint i bruk, og mangler en del finesser som gjør at moderne nettsider ofte kan gis en mer spennende layout.
http://www.pilegrim.no/site/upimages//2010/Gammel_pilegrim.jpg

Det vi kanskje savner mest er en liste med søkeord som gjør det enkelt å finne gamle artikler. På den annen side er dagens søkeverktøy, som f eks Google, så gode at de fleste av våre historiske artikler lett kan oppspores.

 
Arbeidet med nettsiden
Jobben med nettsiden utføres av undertegnede som et enmannsforetak, men med hjelp av medarbeidere som gir innspill. Det er alltid en stor utfordring å sørge for at all informasjon er oppdatert, men iblant blir det dessverre huller i informasjon og oppfølging. Det gjelder spesielt i de periodene da vi jobber med et nytt nummer av Pilegrimen. Nettredaktøren har også den store fornøyelsen å sitte i redaksjonen av vårt medlemsblad, og det har nødvendig prioritet i ca tre uker hver gang et nytt nummer skal ut. Da ligger nettsiden nesten død. 


Planer om endringer
Nettredaktøren har alltid ideer om forbedringer. Det skjer litt nå og da, kanskje ikke alltid så lett å merke? Jeg ønsker først og fremst å få en opprydning og oppdatering av de faste sidene i menyen. Det har stått på planen lenge, men krever en del tid. Som nevnt er det mange som ønsker informasjon om organiserte vandringer i Spania og andre land, og akkurat det har vi begynt å legge ut de siste dagene. 

Jeg har også planer om en bedre oversikt over lenker, litteratur osv. Jeg har også noen tanker om nye «retter» som kan være aktuelle på menyen vår. Jeg vil dessuten oppfordre leserne til å sende inn informasjon til Primstaven om ting som skjer rundt omkring. 

GPS-kart
Det siste er at Google-kartene nå er lagt ut som et eget menypunkt slik at de er lettere å finne. Vestfoldkartet er allerede brukt av mange, og det samme med de spanske kartene. Det er dessverre bare noen få kart som foreløpig er klare for dere som ønsker å bruke smart-telefon eller annet utstyr for GPS.

Jeg har imidlertid fått tilbakemeldinger om at disse kartene er meget nyttige, og er oppfordret til å legge ut flere Google Maps. Det er mye jobb, men det kommer flere etter hvert. De mest brukte spanske caminoene er også lagt ut, men med lav presisjon. Litt fordi veiene stort sett er bra merket, men også fordi karttegning er meget arbeidskrevende, og dessuten finnes det mange digitale kart over caminoene allerede.

Så ønsker jeg at dere, kjære lesere, kommer med innspill. Både når det gjelder kartene, bruken av dem og eventuelle feil, og andre innspill. Jeg vil også gjerne ha annen konkret informasjon, beretninger om vandringer som har vært, eller synspunkter på det vi driver med. 

Godt nytt pilegrimsår til dere alle! Følg oss gjerne videre på denne nettsiden i 2018.    

Tormod Berger

Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.