Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
16. november 2018


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv
ANNONSER

Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017

OBS: Pilegrimskontoret holder stengt torsd 15 november

Nettverksmøte
med innspill til
ny langtidsplan

       

Tilbake til nyhetsoversikten _______________________________________________________________________


Julemysterievandreren klar for neste etappe
24.04.2018 22:59
Trond Muri er stadig på vandring til Betlehem. Han går en etappe hvert år, og startet fra leketøysavdelingen i Steen og Strøm i Oslo i 2005. Nå skal han gå langs Tyrkias middelhavsstrender, den delen som mange nordmenn kjenner best. I morgen starter han årets vandring


Pilegrim blant turister
Så er jeg klar for en ny etappe på pilegrimsvandring fra Oslo til Betlehem. Tirsdag 24. april er jeg tilbake på pilegrimsmålet Myra i Tyrkia der Nicolaus (Noel baba/julenissen) var biskop på 300-tallet.

Etter lengere tids planlegging skal det bli godt å komme i gang. Fysikken er ikke helt på topp etter et par fall på isen me vrikking av ankel og forstuing av både albue og kne. Selv om kona vil følge vandringen i leiebil vil jeg bære min egen bagasje. Vi får ta dagene som de kommer. Ingen hotellovernatting er bestilt.

De to siste årene har jeg fulgt Templar trail tvers gjennom Tyrkia sørover fra Istanbul til Middelhavet. Vandringen har vært full av naturopplevelser og små landsbyer og møter gjestfrie nysgjerrige tyrkere.

I år skal vandrer jeg langs kysten fra Myra gjennom Antalya til Alanya. Jeg skal følge deler av Lycian way og Templar trail. Her blir det strekninger med store hoteller og mange turister på badeferie. Kontrasten er stor til det enke livet jeg har opplevd i innlandet.

Vi blir borte i tre uker og skal ha hviledager med strandliv underveis og noen bilturer inn i landet. Årets etappe blir på mellom 30 og 40 mil. Går alt etter planen avslutter vi med å fortelle om vandringen på Sjømannskirken i Alanya.

Trond Muri


          
 
 
    
Julemysteriet

Trond Muri vandrer fra Oslo til Betlehem. Han går en etappe hvert år, og som guidebok bruker han Jostein Gaarders bok Julemysteriet. Denne boken handler om Elisabet som starter en forunderlig reise fra leketøysavdelingen i Steen og Strøm.

Hun følger etter et leketøyslam som plutselig blir levende og hopper ned fra disken. Lammet og Elisabet springer gjennom hele Europa, og samtidig går kalenderen bakover slik at de opplever historien baklengs. 

Boken er delt inn i 24 kapitler, tilsvarende dagene i en julekalender. Historien starter fra Oslo 1 desember, og så er det jo spennende å se hvor den ender 24 desember. Samtidig går tiden bakover ettersom Elisabet og hennes stadig større følge nærmer seg Betlehem. Og så kan vi jo undre oss på hvilket år hun kommer dit. 

I fjor kom Trond frem til byen Myra ved Middelhavskysten. Byen er kjent for historien om St Nicolaus, han som syntes det var hyggelig å gi gaver til fattige barn.  I dag heter byen Demre, og derfra starter Trond sin ferd i morgen. I julemysteriekalenderens historiefortelling hadde han kommet til år 322, og når han nå går videre er det 20 desember. Det er snart jul, men denne etappen er lang, så han må dele den opp. Første bit går altså frem til feriebyen Alanya.   
 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Husk pilegrimspass til vandringen
 


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.