Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. februar 2020


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Pilegrimsvandring til Verdens ende
05.07.2018 23:01
Anne Margrethe Løvoll er på vandring fra Hirtshals til Finisterre i Spania for å samle inn penger til kreftsaken. Hun vil gi det meningsløse mening ved å gjøre noe for andre og for seg selv


Anne Margrethe har kreft med spredning, men tøffe behandlinger og en sliten kropp har ikke tatt fra henne livslysten og reiselysten. Nå ønsker hun å sette fokus på kreftsaken ved å gå til Verdens ende i Spania. 

Hun ser gjerne at du følger hennes blogg. Her forteller hun om opplevelser, og legger inn bilder og video underveis. Syns du dette ser spennende ut og har lyst til å gå noen meningsfylte steg sammen med henne så er du velkommen til å være med på en eller flere etapper av ruten. 

Her er hennes egen introduksjon til den lange vandringen
 
Hei. Jeg har lenge ønsket å finne en måte å gi noe tilbake og samtidig skape noe meningsfullt i det noe meningsløse som å leve med kreft. Derfor skal jeg nå gå på vandring gjennom Europa, hvor du kan følge med meg på turen. Jeg vil med dette svært gjerne gi min støtte til forskningen på brystkreft og håper du vil hjelpe meg.

Jeg har startet en innsamlingsaksjon på Kreftforeningen, hvor beløpet i sin helhet blir øremerket til brystkreftforskningen. Her er lenken til innsamlingsaksjonen. 

Min motivasjon, foruten å komme i god form etter kreftbehandling, er å gi håp og mot til kreftrammede og deres nærmeste. Jeg vil gjennom å fortelle min historie og dele mine erfaringer at du skal forstå at livet kan bli bedre, og man klarer å finne seg nye veier og mål i livet.

Kreftbehandling og senskader endrer livet, men man kan likevel ha et godt, meningsfylt liv. Det skjer mye spennende innen forskningen, man har nå blant annet satt fokus på en mer individuelt tilpasset behandling. Det gir bedre behandling og livskvalitet og håp for den enkelte. Man snakker nå om at i fremtiden blir kreft en kronisk sykdom, som man ikke dør av, men lever med. 


Endelig! 
Nå er jeg på vei fra Bergen til Finisterre. Reisen startet med båten til Hirtshals og så blir det vandring, sør- og vestover gjennom Europa. Fra Hirtshals starter Hærvejen eller Oksevejen, Danmarks gamle handels- og pilegrimsrute mellom nord og syd. Videre går turen på vandreruter i nord-Tyskland, og i Nederland langs vestkysten, sydover igjen gjennom Belgia og Frankrike.

Så blir det inn i Nord-Spania og rett vestover, til jeg når Finisterre, som var verdens ende helt frem til Columbus oppdaget Amerika i 1492.

Jeg planlegger å gå ca. 20 km om dagen, alt etter form og forhold, med innlagte pauser etter behov. Jeg vil dele mine opplevelser gjennom bilder med litt tekst underveis, og krydrer sikkert også med noen interessante funfacts.

Her følger hun Hærvejen sydover fra Hirtshals langs Jyllands vestkyst første vandringsdag

Pilegrimspass
Jeg tok først kontakt med Pilegrimsfellesskapet St. Jakob i Oslo og fikk bøker, pilegrimspass og gode råd med på veien. Pilegrimspass får du på Pilegrimskontoret til en billig penge (Det norske er utrolig fint) Her setter overnattingstedet et stempel/sitt segl og det blir en fin souvenir over steder du har vært. 

Det finnes pilegrimskontor i mange land. Her kan du ringe eller skrive og få råd om rutevalg og svar på det meste du skulle lure på.


Det er også pilegrimer som driver mange av herbergene langs ruten. De er her noen uker av gangen, arbeider som vertskap, og tar vel imot deg.
Hilsen Amagrethe

Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.