Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
23. februar 2020


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Nettsiden i 2018
09.01.2019 22:08
Interessen for vår nettside er fortsatt økende, og vi har satt ny rekord i antall besøk og nedlastet datamengde i 2018

 
Ny rekord i antall besøk! 
Statistikken viser at vi for tre år siden hadde gjennomsnittlig 345 besøk hver dag, og i 2017 var dette økt til mer enn det dobbelte, faktisk 777 daglige besøk! Så hadde vi en fantastisk økning til 906 daglige besøk i 2018. En meget hyggelig utvikling! 

I tre av månedene, juli, oktober og november lå gjennomsnittet for dagsbesøk på over 1000. Det totale antall nedlastninger gjennom året utgjør en datamengde på i alt 73 Gb.

De siste årene har vi ligget ganske konstant på ca 60 publiserte nyheter, og det var tilfelle også i 2018.

 


I tillegg la vi ut 81 lenker til ulike pilegrimsnyheter i Jakobs brønn og presenterte et nytt gullkorn stort sett hver uke i Jakobs gull. Jakobs primstav med oversikt over pilegrimsarrangementer har vært i funksjon, og i  rimelig grad oppdatert, selv om vi ikke får med alt som kan være av interesse for pilegrimer. 

Hva er det leserne helst vil se? I tillegg til nyhetene som legges ut på forsiden er det menypunktene øverst til venstre som er mest populære.

Statistikken viser at informasjon om Norge og Spania er mest etterspurt, dernest kommer oversikten over andre nettsteder og de andre menypunktene. Det har også vist seg at både det nye punktet om Italia og lenkene til pilegrimsblogger besøkes ofte. 


Nyhetene
Disse har sin faste plass midt på frontsiden. Aktivitet knyttet til vår egen forening har naturligvis prioritet på vår egen nyhetsside, men det legges også ut andre nyheter om hva som rører seg i pilegrimenes verden.
 
Analyse av hva som leses viser at mange gamle nyheter er av stor interesse også i dag. Alle nyheter, helt fra 2004, er tilgjengelig for alle, og er søkbare gjennom ordinære søkeprogram.    


De faste sidene
Menyen øverst til venstre fører deg blant annet til de norske, spanske og italienske pilegrimsveiene med en rekke informasjoner som historikk, kart, beskrivelser, nyttige lenker osv. Vi legger ut oversikt over organiserte langvandringer i Norge, og formidler noen organiserte pilegrimsvandringer i Spania.

I menyen finner du også en rekke lenker til norske og utenlandske nettsteder av interesse for pilegrimer samt pilegrimsblogger- Menypunkter med egne ikoner
Jakobs-menyene er punkter som oppdateres jevnlig. Jakobs primstav er en pilegrimskalender hvor vi legger inn møter, arrangementer, en del organiserte turer og vandringer.

Her tar vi også med arrangementer som andre aktører enn Pilegrimsfellesskapet St Jakob står bak, og tar gjerne imot forslag til arrangementer som kan legges inn på Jakobs primstav. 

Jakobs brønn formidler først og fremst pilegrimsstoff fra andre medier, stort sett ubehandlet og usensurert fra vår side. Hit legges også personlige kommentarer fra nettredaktøren og andre som ønsker å spre synspunkter som kan være av interesse for medpilegrimer. 

Jakobs gull fornyes hver uke med et nytt gullkorn. Det er etter hvert blitt en gullsamling på ca 500 visdomsord, og disse er tilgjengelig for dem som måtte fatte interesse for slike. 

Gullkornene er hentet fra mange ulike kilder, og vi har ingen spesielle rettigheter til dem. Så vær så god, bare lån i vei!
 
Jakobs reiser redegjør for foreningens reiseprogram som er blitt mer omfattende og variert etter at vi opprettet en reiseklubb med eget styre. Alle medlemmer i foreningen vår er automatisk medlem i reiseklubben. 


Gammel og innholdsrik
Vår nettside har eksistert i sin nåværende form siden høsten 2004. Det er lagt ut drøyt 1500 nyheter som alle er tilgjengelig i vårt nyhetsarkiv. I tillegg har vi en bildebase med ca 2000 bilder og en dokumentdatabase på ca 1500 dokumenter. Folk som jobber med denne typen nettsider for frivillige organisasjoner regner vår historiske database som spesielt innholdsrik og verdifull.

Vi bruker samme dataverktøy som ved oppstarten. Det er fortsatt funksjonelt, men litt tungvint i bruk, og mangler en del finesser som finnes på en del andre nettsider. 
http://www.pilegrim.no/site/upimages//2010/Gammel_pilegrim.jpg
Arbeidet med nettsiden
Jobben med nettsiden utføres av undertegnede som et enmannsforetak, men med hjelp av medarbeidere som gir innspill. Det har lenge vært uttrykt ønsker om oppgradering av nettsiden, både i form og innhold. Nå er det håp om at noe skal skje i år, og innspill fra dere lesere er velkomne! 

Du må gjerne lese min personlige betraktning om akkurat dette. Med oppfordring til både å delta i arbeidet med nettsiden og komme med innspill.    

Godt nytt pilegrimsår til dere alle! Følg oss gjerne videre på denne nettsiden i 2019.    

Tormod Berger


Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.