Tilbake til start
Velkommen
Bli medlem!
Klikk her!
27. februar 2020


Hovedmeny
Om Pilegrimsfellesskapet St Jakob
Pilegrimsvandring i Norge
Pilegrimsvandring i Spania
Anbefalte nettsteder
GPS-kart for pilegrimer
Pilegrimsblogger
Pilegrimsvandring i ItaliaWeb-kamera
Santiago de Compostela:
 

Fra Obradoiro-plassen foran katedralen i Santiago de Compostela akkurat nå.
Klikk for større bilde og valg av andre motiv


Nyhetsbrev fra SpaniaANNONSER

Ønske om vandrefølge på Via de Francesco


Aktiv ferie og pilegrimsvandringer - på sykkel eller til fots - prøv:

Pilegrimsopphold
27 april - 5 mai på
Bente Berg
Gunnar Hokstad:

Caminominner

Anne Kristin Aasmundtveit:
Alle mine veier -
en pilegrims vandring

Synnøve Skåksrud:
Min tur nå!
Vandring fra Haslum til Roma 2017Tilbake til nyhetsoversikten

_______________________________________________________________________


Pilegrimsvandring er kjærlighet, takknemlighet og glede!
05.04.2019 15:03
Vi fikk en fin lørdagskveld i Centralkirken i Oslo. Med pilegrimsvandring i ord og vakre toner, men først var det årsmøte og god mat


Det var Victoria Bø og Runi Wold Kristiansen som tok oss med på denne vandringen.  De understreket at pilegrimsvandring er en helhet hvor det åndelige er viktig, og hvor vi er en viktig del av hele skaperverket.

Lær meg å kjenne dine veier spilt på harpe ble en fin innledning. Og slik fortsatte det, med israelsk blomstersang og en rekke andre melodier, og disse melodiene spilt på harpe var det bare helt skjønt å høre på! 

Våre to gjester hadde et perfekt samspill. Victoria leste sine egne betraktninger, stilte noen spørsmål og kom med sine personlige svar. 

Hun ville ha turfølge på Camino Portugues, men fant ingen bok som passet. Så ble det en notisbok i stedet, og dermed ble det til at hun skrev sine egne historier og refleksjoner i stedet for å lese andres. Slett ikke dumt, og nå kunne vi glede oss over det hun hadde skrevet. 

Pilegrimsvandring er kjærlighet, takknemlighet og glede, i følge Victoria. Og det er helhet, der det indre følger det ytre. Og dermed er det også stillhet og ro. 

Kjærligheten kommer i mange forskjellige størrelser og utgaver. Møter med mennesker; med gleder, men kanskje også med smerter. 

Pilegrimen Victoria kjenner en stor takknemlighet for alt hun er og har: Pust, kropp, sanser. Og hun snakker om velsignelser. Kan vi telle dem? Det er så mange: "Vannet renner travelt over hendene mine, og jeg tenker mine tanker. Jeg vil ha en håndfull ro." 


Når hun søker gleder, finner hun dem. Over alt! Gleden venter på oss, den er klar. En skyfri himmel, solskinn, en italiensk kafé. Gleden over en overnattingsplass innendørs, en varm dusj. Gleden over ikke å ha noen tv, ingen mobildekning. 
Å gå i stillhet, krysse en bit av havet ved lavvann, barbent med skoene i hendene. Vandre med sang til den gamle klosterøya Lindisfarne, og gå inn i kirken. Bare kjenne roen! 

Hun drar på noen vonde tanker hjemmefra, og nå er det bare noen små rester igjen. Gleden tar overhånd, gleden er lampen og lykten for hennes fot, for vår fot!

Høyvannet har for lengst slettet alle spor, men gleden er der fortsatt, den trenger ikke så stor plass. 

Og så opplever hun at bønnen er som et blankt ark som skal tegnes fullt med gode ord og opplevelser. 

Runi understreket budskapet med musikk. Hun avsluttet med den kjente keltiske velsignelsen Må din vei komme deg i møte -- som mange av oss kjenner så godt, men som de færreste har hørt på harpe. Jeg kan forsikre dere; vakrere kan det ikke bli!  


Årsmøtet
Så til det første denne kvelden; selve årsmøtet:  

I år var det vår styreleder gjennom mange år, Trond Muri som ledet årsmøtet, og det gikk raskt og effektivt.

Kasserer Lisbeth gjennomgikk regnskapet hvor vi faktisk hadde et lite overskudd, og hun informerte om budsjettet for 2019. Det var også noen få spørsmål, og greie svar. 


Lisbeth Stigen, vår kasserer gjennom mange år, fikk varm takk for innsatsen. Hun har også hatt ansvaret for medlemsregisteret, og disse to funksjonene deles nå. Aud Lærkerød overtar ansvaret for pengene, mens Svein Harthor Andersen skal holde styr på medlemsmassen vår. Lisbeth fortsetter som varamedlem til styret sammen med Tarjei Næss Skrede og Trond Kivijervi. Kari Hilde Eriksen er vår revisor, og fortsetter med det. Per Gunnar Larsen og Trond Muri forlater nå styret. 


Aud Lærkerød

Svein Harthor Andersen

Trond Muri fikk en fin gave som takk for sin innsats for vår forening gjennom mange år: et vakkert ikon malt av Sidsel Mamen. Det forestiller St Nikolas, og dette må vel være en Betlehem-farers helt spesielle helgen? 

Dessuten ble det utnevnt tre æresmedlemmer på årsmøtet, noe som er en meget sjelden begivenhet i vår jakobsforening.


De tre som ble takket for lang og tro tjeneste var Trond Muri og Lisbeth Stigen som begge nå har avsluttet sine oppgaver, og nettredaktør Tormod Berger som fortsetter med sine oppgaver i foreningen. 

     


Pilegrimskontorets
åpningstid:

mandag-torsdag
kl 11-15 -
eller etter avtale


Husk!
Pilegrimspass
til vandringen


 


Nyttige guidebøker
fra Pilegrimskontoret

Noen spanske vandringsveier

Guidebøkene fra Verbum


Camino Frances på norsk


De spanske nordveiene


Camino Portugues
Oslo-Nidaros


Oslo-Nidaros på engelsk


Via Francigena, del 2


Luthens litteratur
Pilegrim ved verdens ende


Skjærgårds-
historier fra Nøtterøy


Selja, Sunniva-
kulten og pilegrimsmåletPilegrimsfellesskapet St. Jakob, Norge Huitfeldtsgate 11, 0253 Oslo, Tlf 22 33 03 11
Feil og kommentarer kan meldes nettredaktør.